Čisti od glave do pete – detoks prostora, tela i misli

Predispozicija i nasledne bolesti– omiljeno objašnjenje  doktora, za neke bolesti koje se ispolje kada im nije vreme. Još kao 15-godišnja tinejdžerka, imala sam odlazak u onostrani deo dimenzije, kliničku smrt. Od tada, sam se pitala da li uvek sve bolesti imaju nasledni faktor. Ma zar to nije sve u svesti našeg mozga?

Odlučila sam da kažem ne bolestima ! Jednostavno  kada su doktori, familija  pričali o bolestima NISAM SLUŠALA. Govorila sam  JA NEĆU. JA SAM SUPER.

Ali, još nešto  je trebalo da se uradi  pored ovih mojih negiranja? (Ne zaboravite, bila sam  tinejdžerka!) Poznavajući odredjena čišćenja i servise za automobile, shvatih da svi imaju ,,godišnji servis“. Pitala sam se šta se dešava sa našim telom?Da li mi ikada pravimo ,,servis tela“ ? I tako, sa 15 godina, sam odlučila da počnem da vežbam jogu. Uz jogu  je  došao nov način razmišljanja, odnosa prema telu i duhu. Tako i prema hrani. Naravno, proizveo je lančanu reakciju bliže i dalje okoline, da sam u svom svetu !

Godinama sam radila servis svom telu, stanu, mislima i načinu ophođenja prema svojoj okolini i ljudima. Verujte, nije lako i po nekada napravite greške u priči ili odnosu sa najbližima. Takav stil života je detoks od kontaminiranih priča, ideja. Pa čak i nekih skupova za koje znate da će proizvesti kod vas negativnu  reakciju na vašoj auri, telu i samom duhu( srcu).Šalu  na stranu- fizički detoks je  način dnevnog ophođenja  prema svom telu. Od jutarnjih napitaka do hrane i fizičkih aktivnosti. Najoptimalnije je da svoje telo prilagodite terapijskim detoksima.

  • Npr. terapija od 3 nedelje uzimanja gline ujutro. Recept je veoma jednostavan. Kašičica gline se potopi u 1/2 dcl vode i ostavi da prenoći. Ujutro našte srca,popije se samo voda. Nedelju dana, a ostale dve nedelje, promeša se ujutro glina i voda i popije. Uz ovo je preporučeno manje unosa  visoko proteinske hrane.
  • Ili detoks jogina koji koristim od  tinejž-doba topla limunada,  koja pomaže čišćenju svih ćelija, organa u telu. Odlična je kao podrška jutarnjoj jogi. Recept: 2 dcl filtrovane vode zagrejati do sobne ili nešto više  temperature (ne treba da provri). U nju iscediti pola limuna i staviti kašičicu meda koji najviše volite. Popiti na gladan  stomak i posle uraditi vežbe. Ako idete na posao, odlična podloga za prvu jutarnju kafu u kancelariji.
  •  Dnevni detoks samo sa vodom i limunom je veoma laka i brza tehnika. Svaki put kada pijete vodu, iscedite par kapi limuna u čašu. U toku mesec dana, pokušajte da ne konzumirate gazirana obojena pića niti kupovne sokove. Sve možete sami da iscedite. Ovo je odličan detoks u toku odvikavanja od koka kole i svih gaziranih i obojenih pića.
  •  Biljni čaj pred spavanje je najlakše čišćenje. Savršen je ako se počne u ranijim godinama života. Nećete uopšte imati problema sa bubrezima i tzv. predispozicijom za kamenom u bubregu.

Čitajući sve ove tehnike shvatate da život  nije dosadan  i da treba da se pozabavite sa svojim telom i mislima.

Servis i detoks.

U feng šuiju , ljudi su vezani za prostor u kome žive i rade. Detoks je potreban i telu  i prostoru. Učenja po feng šuiju daju apsolutni dokaz ovim uputstvima. Zapušten i prljav prostor  izaziva depresiju.

Česme koje cure mogu da izazovu bubrežne bolesti ili bolesti bešike.

Kanalizacija koja teško radi ima veze sa opstipacijom pa je moguće da nemate redovno pražnjenje creva (dovodi do debljanja ali i težih bolesti).

Detoks prostora , tela i misli ili detoks misli, tela i stana.

Ovo zavisi od karaktera i jačine ličnosti neke osobe. Ako mislite da nećete izdržati neko terapijsko čišćenje, vi onda prvo krenite sa čišćenjem  stana. Potom krenite na čišćenje tela, a na kraju misli. Ovo je mnogo usvojenija maršuta jer je mnogo lakša u urbanim sredinama.

Ja sam bila ,,upućena”  da odaberem ovaj drugi redosled.

 

Veliki pozdrav i srećno u detoksikaciji!

 

Autor: Mima Miković

Izvor:

http://www.catyline.com/2011/11/06/detox-ciscenje/