Maska od kokosovog ulja

Maskaza kosu od kokosovog ulja je pravi S.O.S. tretman za suvu i oštećenu kosu. Nju čine svega dva sastojka, a to su hladno ceđeno kokosovo ulje i jaje.

U metalnu posudicu adekvatnu za zagrevanje stavite jednu kašiku kokosovog ulja. Ako vam je kosa kraća i manjeg volumena slobodno stavite pola supene kašike.

Posudicu stavite na šporet i na najmanjoj temperaturi otapajte polako, cilj vam nije da ulje bude vruće već da se otopi. Ulje treba da bude mlako približno telesnoj temperature. Sada u njega dodajete jaje. Ako je ulje vruće jaje će se na neki način skuvati u njemu, tj stvrdnuti, što vam nije cilj. Umutite dobro jaje i ulje dok se smesa ne sjedini.

Masku nanesite na celu kosu, dobro natopite krajeve i suvlje delove kose, a korisno je i da namažete kožu glave. Na kraju je potrebno da kosu umotate plastičnom folijom. Ispod folije se povećava temperatura i apsorpcija hranljivih sastojaka maske. Masku držati 40 minuta na kosi, a potom je isprati jedva mlakom vodom. Nakon toga, kosu perite regularno i šamponirajte kao i obično.

Adaptirano sa sajta: www.uveklepa.com